تحقیق درباره مغالطات
X
تبلیغات
امروز: جمعه 25 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

تحقیق درباره مغالطات

تحقیق درباره مغالطات دسته: جامعه شناسی
بازدید: 241 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 113 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 41

یكى از بزرگ‌ترین خطراتى كه اندیشه بشرى را به صورت بسیار جدّى تهدید نموده و وجود آن، سبب زوال و فساد تفكر بشرى مى‌گردد و آن را از وصول به مقصد والا و نورانى خویش باز مى‌دارد، «مغالطه در استدلال» است، به ویژه اینكه عده‌اى نیز با یادگیرى انواع مغالطات، فكر بشر را به سمت اهداف غیر انسانى خویش سوق مى‌دهند و روشن است كه با تغییر افكار و منحرف شدن آن، كر

قیمت فایل فقط 20,500 تومان

خرید

مغالطات

بدین روى، اندیشمندان متعهد در هر عصرى بر آن شده‌اند تا با دقت در استدلال‌ها، مغالطات موجود در آنها را كشف و به صورت مستقل، درباره انواع مغالطات بحث نمایند. منطق‌دانان مسلمان نیز سعى نموده‌اند تا در صناعت مغالطه ـ و نیز صناعات دیگر ـ از مغالطه و انواع و شیوه‌هاى آن بحث كنند.

این نوشتار سعى دارد گزارشى اجمالى از مباحث مغالطه و انواع آن نزد اندیشمندان مسلمان بیان دارد و معتقد است: انواع مغالطات محدود به مقدار بیان شده به صورت اجمالى (13 نوع) نیست و با مراجعه تفصیلى و دقیق به كتب منطقى، روشن مى‌گردد كه منطق‌دانان مسلمان 310 قسم مغالطه را بیان داشته‌اند.

معناى «مغالطه»

«مغالطه» در لغت، به معناى سوق دادن دیگرى به اشتباه و نیز اشتباه‌كارى (خود فرد) است.اما در اصطلاح منطق، «مغالطه» نوعى قیاس است كه مواد آن شبیه مواد برهان یا مواد جدل، و صورت آن شبیه صورت قیاس منتج بوده و براى اثبات ادعایى و ابطال ادعایى دیگر اقامه مى‌شود.

در منطق، علاوه بر مباحث مربوط به هیأت استدلال، مباحثى نیز درباره مواد استدلال و قیاس در بخش انتهایى منطق، تحت عنوان «صناعات» خمس مطرح گردیده كه در آن از برهان، جدل، خطابه، شعر و مغالطه بحث شده و مقصود اصلى منطق‌دانان از این بحث، شناخت مواد گوناگون استدلال قیاس به صورت كلى است. در این بخش، مباحث مغالطه تحت عنوان «تبكیت مغالطى» ذكر شده است. از این‌رو، بجاست معناى دقیق «تبكیت» را از حیث لغت و اصطلاح منطق بیان نماییم:

«تبكیت» در لغت، به معناى زدن با شمشیر و عصا و نیز غلبه یافتن بر طرف مقابل به وسیله حجت است. اما مقصود از آن در اصطلاح منطق، هرگونه قیاسى است كه براى ابطال و نقض یك «وضع» بیان شود. (مراد از «وضع» رأیى است كه طرف مقابل به آن ملتزم است، اعم از اینكه به این رأى معتقد بوده یا اینكه صرفاً در مقام بحث، به آن ملتزم باشد، خواه مراد قیاس یقینى و صحیح باشد و یا غیر صحیح و باطل.) از این‌رو، تبكیت در منطق، هم شامل استدلال قیاسى صحیح مى‌شود و هم شامل استدلال قیاسى باطل، و بر این اساس، در صورتى كه مواد قیاس، حق و یقینى بوده و صورت آن نیز ذاتاً منتج باشد به چنین قیاسى «تبكیت برهانى» گفته مى‌شود. و در صورتى كه مواد قیاس از مشهودات بوده و صورت قیاس نیز ذاتاً منتج باشد به آن «تبكیت جدلى» اطلاق مى‌گردد.

قیمت فایل فقط 20,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق درباره مغالطات , مغالطات , Mourning , مغالطه در استدلال , مغالطه , تبكیت , مشاغبه , برهان , جدل , سفسطه , اعراب و اعجام , ممارات , مغالطات لفظى , مغالطات معنوى , مغالطات عرضى , استدلال

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
logo-samandehi
'گارانتی خرید
logo-guarantee